lauantai 24. kesäkuuta 2017

VADELMAVALKOSUKLAA JUUSTOKAKKU

Erään tylsähkön työvuoron aikana sain idean uuteen juustokakkureseptiin. Leivoin tällä ohjeella äitienpäiväksi vadelmavalkosuklaa juustokakkua ja halusin soveltaa samaan makupariin oman reseptin. Näin appelsiinisuklaa-juustokakkuni sai sisaren!

Reseptiä kokeilin alkuviikosta ja se vei makuraadin kielet mennessään. Tästä siis oiva ohje kesän juhliin!
mDSC_0067
VADELMAVALKOSUKLAA JUUSTOKAKKU

Pohja:
175g dominoita tai gluteiinittomia Schär:n Chocolate O's
70g voita

Täyte:
100g valkosuklaata
4 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g vadelmatuorejuustoa
200g ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
1/4 dl sokeria
3 rkl sitruunamehua

Koristeluun:
vadelmia (tuoreita), valkosuklaata...

♥ Valmista pohja: Murskaa keksit hienoiksi ja sulata voi. Sekoita keskenään ja levitä tasaisesti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle.
♥  Sulata valkosuklaa ja anna sen hieman jäähtyä samalla kun teet muun täytteen.
♥ Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
♥Vaahdota kuohukerma melko kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuustot, sokeri ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Vatkaa suklaasula joukkoon.
♥ Lämmitä sitruunamehu ja liuota siihen puristellut liivatelehdet yksi kerrallaan. Lisää liivateliuos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla koko ajan sekoittaen.
♥ Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia.
♥ Koristele haluamallasi tavalla ja nauti!

Vinkki: Voit upottaa tuoreita vadelmia kakkuun jo ennen jääkaappiin laittamista (täyte on melko tiivistä). Näin vadelmat tarttuvat kakkuun paremmin :)

9 kommenttia:

  1. Upea kakku, ja varmasti herkullinen!

    henna
    www.stoori.fi/pakkomielteita

    VastaaPoista
  2. Nam! Varmasti hyvää. Ei juustokakku voi olla ikinä pahaa...Kaunis ja huolellisesti leivottu. Hyvää sunnuntai päivää sinulle.

    VastaaPoista
  3. Upean näköinen kakku ja varmasti maistuu herkulliselle! Pakko testata kyllä tämän kesän aikana :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Suosittelen testaamaan, oli meinaan sen verta hyvää :)

      Poista
  4. Aaah näyttää ihanalta! Liian nälkä tällaisiin postauksiin!! :D

    VastaaPoista